Vergoeding Fysiotherapie

Vind hier alle algemene informatie over de vergoedingen voor fysiotherapie

Vergoeding Fysiotherapie

Algemene informatie over vergoeding van fysiotherapie

Fysiotherapie wordt sinds 1 januari 2004 zowel voor een deel uit de basisverzekering en voor het grootste deel uit de (meeste) aanvullende verzekeringen vergoed.

Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat de fysiotherapeutische behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor kinderen tot 18 jaar en chronische patiënten zijn er andere regels.

Kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar blijft de oude verstrekking van voor 2004 in stand: dat wil zeggen vanuit de basisverzekering blijft het volgende gedekt:

Chronische aandoeningen

De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten (volgens de Chronische Lijst Borst) wordt vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste 20 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Als u dus niet aanvullend verzekerd bent moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de consumentensite:  www.defysiotherapeut.com

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in uw polisvoorwaarden, die u van uw verzekering heeft gekregen. Het is goed te weten dat er vrijwel altijd een aantal behandelingen PER KALENDERJAAR wordt vergoed en niet per ZIEKTEGEVAL. Portegies Fysio voor sporters heeft in 2022 een zorgovereenkomst met alle zorgverzekeraars. 

Afspraken welke NIET uiterlijk  24 uur van tevoren TELEFONISCH zijn afgezegd zullen wij helaas bij u in rekening moeten brengen. Deze niet nagekomen afspraken of No Shows zullen niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar.