Zorgkaart Nederland

Vind hier alle algemene informatie over zorgkaart Nederland

Zorgkaart Nederland

Wat is zorgkaart Nederland?

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Op ZorgkaartNederland delen mensen hun ervaringen met de zorg. De website biedt informatie om te kunnen kiezen voor een zorgverlener die het beste past bij uw wensen. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.

Waarom Zorgkaart Nederland?

ZorgkaartNederland is een manier om patiënten een stem, invloed en keuze-informatie te geven. Want in de zorg gaat het om u, of u nou vaak of af en toe bij een dokter komt.

ZorgkaartNederland werkt aan openheid in de zorg. De waarderingen van patiënten laten zien hoe mensen zorg ervaren. Ook biedt ZorgkaartNederland andere informatie over de kwaliteit van zorgaanbieders. Bijvoorbeeld in keuzehulpen. Die kunt u gebruiken om te kijken welk ziekenhuis voor uw aandoening het beste voldoet aan uw wensen.

Voor zorgaanbieders is ZorgkaartNederland een kwaliteitsinstrument, waarmee ze inzicht krijgen in wat volgens patiënten goed gaat en beter kan. Zorgaanbieders die een pakket hebben van ZorgkaartNederland, kunnen onder andere in een dashboard geanonimiseerde waarderingen monitoren en trends analyseren.

Betrouwbaar en onafhankelijk

ZorgkaartNederland is een product van Patiëntenfederatie Nederland. ZorgkaartNederland is  onafhankelijk, betrouwbaar en heeft geen winstoogmerk. Van patiënten, voor patiënten.

De betrouwbaarheid is onderzocht door het Talma InstituteUit het onderzoek blijkt dat de waarderingen op ZorgkaartNederland een vergelijkbaar beeld geven als andere metingen met patiëntervaringen.

Onze onafhankelijke redactie controleert alle waarderingen voordat ze online zichtbaar worden. De waarderingen die voldoen aan onze gedragscode komen online.

Klik op het logo voor de beoordelingen van onze praktijk: