Sportfysiotherapie

Vind alle informatie over Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. De sportfysiotherapeut behandelt patiënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten.

Portegies Fysio voor Sporters heeft twee afgestudeerde master sportfysiotherapeuten in huis. Elsa Opgelder en Sharon Portegies begeleiden en adviseren sporters die na een operatie of blessure weer terug willen keren op hun oude sportniveau. Daarnaast zijn al onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures. In onze praktijk zien de (sport)fysiotherapeuten ook frequent jeugdsporters met groeigerelateerde klachten waardoor sporten vervelend is.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de heup, knie, enkel en schouder. Sportfysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De praktijk van Portegies Fysio voor sporters beschikt over uitgebreide oefenfaciliteiten en maakt naast de eigen faciliteiten gebruik van het sportcentrum Squash Haarlem.

Onze (sport)fysiotherapeuten staan garant voor een persoonlijk toegesneden behandelplan met als doel u zo snel mogelijk van blessures af te helpen. Dat is waar Portegies Fysio voor sporters voor staat. Dit doen we door:

  • Individuele behandeling en begeleiding en indien wenselijk overleg en advies met trainers en coaches.
  • Persoonlijke doelstellingen afspreken. Dit kan namelijk per persoon verschillen.
  • Specifieke sportrevalidatie, iedere tak van sport vraagt andere vaardigheden en belasting van het lichaam, wij houden daar rekening mee.
  • Gericht op een zo snel mogelijke terugkeer op het gewenste niveau met behoud van conditie.
  • Jij als sporter staat centraal en als er een andere behandeling nodig is die beter aansluit bij de klacht en die onze sportfysiotherapeuten niet kunnen bieden, dan zal Portegies Fysio voor sporters helpen om de juiste behandeling elders te krijgen.
  • Door de vele samenwerkingsverbanden van Portegies Fysio voor Sporters met o.a. orthopedisch specialisten, sportartsen, sportdiëtisten, sportpsychologen, zijn de nieuwste inzichten en kennis direct voorhanden.

Al onze (sport)fysiotherapeuten beschikken over een uitgebreid netwerk en samenwerking met meerdere disciplines in de sportzorg zoals sportartsen, orthopedisch specialisten, chirurgen, sportmasseurs en sportpsychologen. Zowel Elsa, Daniel, Jasper als Sharon participeren in de sportpoli van het Spaarne Gasthuis, waarin sportarts, orthopeed en (sport)fysiotherapeut een gezamenlijk spreekuur voeren.

Klik hier om een afspraak met een van onze sportfysiotherapeuten te maken.

Lees hier onze praktijkfolder met informatie over onze fysiotherapeuten: Folder_mei_2018

Wilt u nog meer weten over de fysiotherapeut, kijk dan op: www.defysiotherapeut.com

Portegies Fysio voor sporters werkt samen met toonaangevende sportverenigingen in de regio zoals Schaatsacademie Noordwest, LTC Bloemendaal, Honk- en Softbal Vereniging Kinheim, Holland Schermen, Hockey Club Haarlem, Klimmuur Haarlem en boulderhal De Fabriek.